icon-arrow-right
HomeNieuws Aan de slag met reinwaterkelders van ca 9.500 m3

Aan de slag met reinwaterkelders van ca 9.500 m3

Actueel

Brabant Water heeft ons de opdracht gegund om in Tilburg twee betonnen reinwaterkelders te realiseren met een totale oppervlakte van zo’n 2.300m2 en een bruto inhoud van ca 9.500 m³.

Opslagkelders

Reinwaterkelders zijn opslagkelders voor schoon (drink)water, waaruit extra water kan worden aangevoerd op momenten dat veel drinkwater gelijktijdig wordt gebruikt. De twee nieuwe reinwaterkelders vervangen oude reinwaterkelders die een aantal jaren geleden zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om de gesloopte waterbergingen te compenseren én de verwachte hogere piekvraag van drinkwater in de toekomst op te kunnen vangen, worden twee nieuwe RWK’s gerealiseerd. De betonnen kelders worden van elkaar gescheiden door een tussenwand, maar delen wel een toegangsgebouw.

Beschermen

Doordat de ruimte voor de RWK’s beperkt is op de locatie in Tilburg, worden ze gebouwd tussen de bestaande terreinleidingen. Daarom nemen we tijdens de bouw extra maatregelen om deze leidingen te beschermen.

 

De bouwwerkzaamheden zijn gestart in week 38 en zijn naar verwachting medio mei 2019 gereed

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Reinwaterkelders Tilburg krijgen vorm

Voor Brabant Water realiseren we in Tilburg twee grote reinwaterkelders. Bij elkaar zijn ze goed voor bijna 10.000m3 inhoud....

+