icon-arrow-right
HomeProjecten Nieuw gemaal

Nieuw gemaal

Sint Annaland

Om hoogwater in het dorp Sint Annaland voortaan te voorkomen, bouwden we voor waterschap Scheldestromen een nieuw gemaal aan de Stoofweg.

Droge voeten

Bij zuidwesten wind wordt het water in de Winkelzeesche Watergang opgestuwd, waardoor het waterpeil aan de rand van het dorp soms wel tot een halve meter hoog kwam te staan. Met ondergelopen wegen en huizen tot gevolg. Dankzij het nieuwe gemaal behoort dat nu tot de verleden tijd. Het gemaal is voorzien van visvriendelijke pompen, waardoor verschillende vissoorten nog steeds via de Winkelzeesche Watergang van en naar de Oosterschelde kunnen trekken.

Persleiding

Martens prefab beton maakte voor ons de gemaalput prefab op maat. Wij verzorgden de plaatsing van deze put inclusief toebehoren als een krooshek en toegangstrap, bedieningskast, pomp en toegangsluiken. We legden de benodigde persleiding aan en sloten deze aan op het gemaal. We plaatsten houten damwanden en van de watergang pasten we het taluud en de loop aan, zodat deze goed aansloten op de in- en uitstroom van van het water bij het gemaal. Tot slot realiseerden we de benodigde bestratingen en groenvoorzieningen, zodat de locatie verzorgd opgeleverd kon worden.

Contactpersoon

René Zoeteweij Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerde informatie

+