icon-arrow-right
HomeProjecten Persleiding Westzeedijk Rotterdam

Persleiding Westzeedijk Rotterdam

Rotterdam

Op één van de drukste plekken in het centrum van Rotterdam, de Westzeedijk, bleek een persleiding voor het riool na ruim 40 jaar dienst toe aan vervanging. Tegen het decor van een drukke verkeersader -die tevens dienst doet als waterkering-, een groot academisch ziekenhuis en het Museumpark vol toeristische trekpleisters, namen wij deze klus op ons.

Werk onder druk(te)

Op één van de drukste plekken in het centrum van Rotterdam, de Westzeedijk, bleek een persleiding voor het riool na ruim 40 jaar dienst toe aan vervanging. Tegen het decor van een drukke verkeersader -die tevens dienst doet als waterkering-, een groot academisch ziekenhuis en een toeristische trekpleister namen wij deze klus op ons.

Bouwteam

Het ontwerp voor de vervanging van de persleiding is ontwikkeld in bouwteamverband. Samen met onze opdrachtgever gemeente Rotterdam stelden we onder meer een ontwerptekening voor de vervanging op, een plan voor de verkeersmaatregelen, de planning van het project en het werkplan voor de uitvoering.

Gouden las

De oude stalen DN1020-leiding is vervangen door een nieuwe stalen persleiding met inductief gebogen bochten. Daarbij hebben we met de gouden lasmethode gewerkt. De nieuwe persleiding is voorzien van een inwendige epoxy coating en een uitwendige PE coating. Een vlinderklep is vervangen en ter plaatste is het nieuwe stuk leiding ingepast in de te behouden bestaande persleiding. Met damwanden en sleufstempeling zijn grondkerende constructies gerealiseerd.

Zorg voor de omgeving

Een belangrijk aspect van het werk aan de Westzeedijk was uiteraard de zorg voor en afstemming met de omgeving. Werk aan een grote verbindingsweg in een drukke stad heeft veel impact, die tot in een brede regio kan doorwerken. Ook de ligging van het Erasmus MC met aan/ en afrijdende ambulances vraagt bijzondere aandacht. Naast de technische aspecten was het omgevingsmanagement dan ook zeker een bepalende factor in de positieve beoordeling die we van onze opdrachtgever hebben gehad.

Contactpersoon

René van Pelt Bedrijfsleider Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Lengte persleiding
  50 meter
 • Aantal lassen
  9
 • Verwerkte grond
  900 m3
 • Aangebracht asfalt
  130 ton
 • Projectcategorieën
  Leidingbouw

Gerelateerde informatie

+