icon-arrow-right
HomeProjecten Reparatieklemmen persleiding

Reparatieklemmen persleiding

Rijswijk

Om scheuren in een afvalwaterpersleiding in Rijswijk te repareren, hanteerden we een bijzondere techniek: op maat gemaakte stalen buisklemmen.

Precisiewerk

Twee betonnen afvalwaterpersleidingen bleken scheuren te vertonen. Om deze leidingen te herstellen, stelden wij voor reparatieklemmen aan te brengen over het gedeelte met de scheuren. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar in deze opdracht was de voorbereiding misschien wel het meest cruciale deel van het project: het inmeten van de buizen. Een buis is nooit exact rond, waardoor de maatvoering van de klemmen zeer nauwkeurig moest worden uitgevoerd. Al bij het inmeten was een ervaren lasser betrokken, zodat hij al in deze fase mee kon denken over de uiteindelijke vervaardinging van de klemmen.

Conservering

Met de metingen werden ontwerptekeningen gemaakt, waarna de lasser aan de slag ging met de productie van de klemmen. Om de levensduur van de klemmen te optimaliseren, zijn ze geconserveerd door middel van coating. Door coating konden ook de lastig bereikbare plekken van een klem worden behandeld en coaten levert een betere en strakkere hechting van het conserveringsmateriaal op dan lakken.

 

De bouten waarmee de buisklemmen worden bevestigd, worden voorzien van vetband. Zou blijven de bouten altijd toegankelijk.

Montage

Voor het monteren van de klemmen, zijn de betonnen buizen van de afvalwaterpersleiding opgeruwd door middel van boucharderen. Daarna werden ze met een hogedrukspuit gereinigd. De klemmen werden met behulp van kranen geassembleerd.

De holle ruimte tussen de klemmen en de betonnen buis werd geïnjecteerd met een vulmiddel. Zo ontstond een vloeistofdichte afsluiting, die met een watertest werd goedgekeurd

Contactpersoon

René Zoeteweij Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Vulmiddel
    Rheoment Grouttech
  • Conservering klemmen
    3-laags poedercoating
  • Projectcategorieën
    Riolering

Gerelateerde informatie

+