icon-arrow-right
HomeProjecten Waterberging Panningen

Waterberging Panningen

In het dorp Helden-Panningen had de gemeente Peel en Maas regelmatig te maken met wateroverlast na regenbuien. En de komende jaren gaat het nog vaker en harder regenen, zo zijn de voorspellingen. Daarom pasten we in opdracht van de gemeente het riool aan zodat regenwater voortaan beter wordt afgevoerd.

Zuiverend bergbezinkbassin

Het project bestond uit het aanpassen van de riolering in twee straten, namelijk de Stogger en de Tuindersweg. Aan de Stogger zijn de toevoerleidingen uitgebreid, zodat het regenwater sneller weg kan stromen van de straat. De twee bestaande zijn samengevoegd en hebben een bergbezinkbassin gekregen om bij hevige regenval water in weg te laten stromen. In dit bassin wordt het rioolwater gezuiverd voordat het doorstroomt in een groene buffer. De groene buffer zorgt er op zijn beurt voor dat er minder water in de Kwistbeek terecht komt, waardoor er vervolgens ook in het dorp Baarlo minder wateroverlast ontstaat. Zodra het riool weer meer water aankan, lopen het bergbezinkbassin en de groene buffer weer leeg in de riolering. Het terrein rond de groene buffer hebben we ingericht als parkje met een wandelpad.

Ook de Tuindersweg werd aangesloten op het bergbezinkbassin en de groene buffer. Daarvoor hebben we een doorvoer aangelegd voor de regenwaterafvoer, waarbij dat deel van de Tuindersweg meteen is afgekoppeld van het gemengd riool.

Verkeersplan

Tijdens alle werkzaamheden hebben we uiteraard gezorgd voor een goed verkeersplan met omleidingsroutes en afzettingen. Bestaande bomen zijn voorzien van bescherming en na het werk aan het riool zijn de wegen uiteraard weer netjes bestraat.

Zo houden de bewoners van Panningen voortaan droge voeten.

Contactpersoon

René Zoeteweij Projectleider Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Grootte bergbezinkbassin
  8x35x4 meter
 • Totaal aangebrachte riolering
  625 meter
 • Projectcategorieën
  Riolering
  Leidingbouw

Gerelateerde informatie

+